A jak to się wszystko zaczęło...

Idea powstania lokalu kiełkowała w naszych głowach przez lata, ale zaczęła się spełniać w 2003. Po gruntownym remoncie przedwojennego gdyńskiego budynku i długich przygotowaniach, w kwietniu 2004 roku pierwsi goście mogli posmakować naszych specjałów.

W naszej trattorii bardzo cenimy rodzinną atmosferę i dobry smak z różnych zakątków słonecznej Italii.

Mamy nadzieję, że potrawy które serwujemy w przytulnym wnętrzu pozwolą Państwu choć na chwilę przenieść się myślami do pięknej i pachnącej winem Toskanii czy spalonej słońcem Sycylii.

Trattoria może pomieścić do 50 gości na dwóch poziomach.

Na sali dolnej panuje typowy włoski klimat, gdzie pizza jest wypiekana na Państwa oczach w tradycyjnym piecu z żywym ogniem, a w zimie można ogrzać się przy płomieniach prawdziwego kominka.

Sala na piętrze to ulubione miejsce gości, którzy pragną trochę więcej intymności. Na sali tej znajduje się zbiór historycznych fotografii przepięknej przedwojennej Gdyni, na które nasi goście zerkają próbując doszukać się swoich ulubionych miejsc.

Jesteśmy dumni z naszego urokliwego miejsca i mamy nadzieję, że grono entuzjastów rozkoszowania się smakiem będzie nadal rosło.